fredag 3 oktober 2008

Tönder-Bov!

Hej!

Nu har jag kört mitt första lopp utomlands! Det blev Tönder och Bov i Danmark och det har gått rätt bra här kommer lite fakta om loppen!

Tönder: Vi skulle köra 3 varav på en 10,33km bana asså 31 km totalt. Egentligen skulle vi va 120 startande men dom delade upp oss i två klasser så vi var 60st. Redan från start körde jag fram och la mig topp 10. Jag föröskte attackera men fick ingen lucka. Så jag bara satt med lite efter ett tag så tänkte jag att jag går ner och lägger mig i mitten av klungan och bara sitta med tills slutet och försöka attackera då. Men efter nästa kurva så kom kullerstenen som alla hade snackat om. Jag satt med fint men efter kullerstenen så såg jag att det hade blivit en jätte lucka fram till täten. Jag jagade och jagade men kom inte närmare. Till slut så körde jag tillsammans med två andra som inte alls ville köra lika snabbt som jag ville så jag rullade i mål.

Bov: Vi skulle köra 5varv på en 7km bana asså 40km. Det var många kurvor och det hade precis regnat innan starten. Jag va med långt framme också idag från start. Vi tog det jätte lugnt igenom kurvorna men ändå var det folk som la sig lite här o där. Jag försökte attackera några gånger men jag fick ingen riktig lucka. Men tilss slut så fick jag en lucka och en Dansk från Ballerup körde ifatt mig jag drog och grog och sen vifta jag fram han men han ville inte gå fram och dra så jag fortsatte men klungan kom ifatt efter ett tag. Jag bestämde mig för att bara sitta men in till mål och se hur jag ligger till i spurten. Jag låg långt bak i sista kurvan och dom vurpade en bit framföf mig och jag bromsa. Men sen när jag skulle köra förbi så springer en förälder ut i vägen så jag fick bromsa en en gång. Men jag är nöjd men mina första lopp i Danmark!

/Jonte